10:00

Myresjö/Landsbro

Referat

Referat: Bäckseda IF vit - Myresjö/Landsbro

Bäckseda IF vann i hemmapremiären mot Myresjö/Landsbro med 8-3. Det är ganska övertygande siffror men det var en jämn och spännande match. Det dröjde ett tag innan första målet kom men då var det BIF som spräckte nollan. Sedan var det chanser och mål åt båda hållen och det stod 3-1 efter första perioden. Båda lagen spelade bra fotboll och kom till fina avslutsschanser efter inspel från kanterna. I den andra pausen stod det 5-2 till Bäckseda, men ganska snabbt i tredje gjorde bortalaget 5-3 och det kändes absolut inte avgjort. Men mot slutet kunde de svartklädda forcera in några mål till och segern var rättvis. Sett över hela matchen kunde Bäckseda ha gjort ännu fler mål med tanke på alla målchanser, men vi kan ju inte vara annat än nöjda med åtta gjorda mål framåt. Försvaret fick kämpa för att hålla de blåa borta från straffområdet, men motståndarna var inte alls ofarliga utan spelade bollen fint till varandra emellanåt och kom till riktigt fina avslut. Bra kämpat alla spelare.